Vloer- en bodemisolatie

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen.
Met vloerisolatie isoleer je de onderkant van de vloer met hoogwaardig isolatiemateriaal. Isoleren wil zeggen dat de kou uit de kruipruimte niet meer in je vloer doordringt. Vloerisolatie aanbrengen gebeurt vanuit de kruipruimte. Er wordt vaak PUR-schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. Daardoor komt koude of vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer in de woning.

Door vloerisolatie is de temperatuur van de vloer aanzienlijk hoger, zo’n 2 tot 4 °C. De vloer voelt na isolatie niet meer kil maar heerlijk comfortabel warm aan. Met vloerisolatie kun je 10-20% besparen op je gasrekening. Voor een tussenwoning is dat 10-15% per jaar. Met een 2-onder-1 kapwoning ligt de besparing rond de 15%. En voor een vrijstaande woning kan het zelfs oplopen tot 20%.

Voor vloerisolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Er wordt dan vanuit de kruipruimte een isolerende laag onder je vloer aangebracht. Is je kruipruimte te krap, dan is vloerisolatie niet mogelijk. Een alternatief is kruipruimte isolatie. Je kruipruimte wordt dan voorzien van een laag isolatiemateriaal, zoals schelpen, op de bodem.

Huiseigenaren die vloerisolatie lieten aanleggen, merkten dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte.
Een beetje afhankelijk van de situatie, ligt de terugverdientijd van de investering tussen de 5-7 jaar. Voer je de isolatie zelf uit dan is die tijd natuurlijk aanzienlijk korter. De verbetering in comfort krijg je er gratis bij!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.